Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 14/09/2018
18:30 - 21:30

Locatie
Cocoon Club

Categorieën


De kunst van het loslaten

Loslaten is meer leven in het nu. Het nu gaat vaak gepaard met veranderingen, die we niet altijd op prijs stellen, maar toch zullen moeten omarmen….

De herfst is een tijd om meer naar binnen te keren en veranderingen te accepteren. Volgens de Chinese geneeskunde hoort daar het element metaal bij. De meridianen die hieraan zijn verbonden, zijn die van de longen en dikke darm. De opslag van emoties gebeurt in de darmen. Is de dikke darm meridiaan geblokkeerd, dan kun je moeilijk loslaten.

In de verschillende houdingen activeren we de meridianen van de longen en de dikke darm. We gebruiken in de Yin yoga vooroverbuigingen om te leren accepteren en los te laten zonder te forceren. In het restorative alignment gedeelte gaan we de bovenrug, die vaak bij vooroverbuigingen te gespannen staat, ontspannen met behulp van de strip en bovenrug- en schouderstrekkingen.

Deze 3 uur durende yin en critical alignment workshop wordt gegeven door Alosja van Leeuwen. Alosja beoefend al ruim 20 jaar Critical Alignment yoga. Een vorm van yoga die de uitlijning van het lichaam gebruikt om patronen in lichaam en geest te doorbreken. Ze combineert dit met yin yoga onder de naam Restorative alignment. De workshop wordt gegeven in het Nederlands en is voor iedereen geschikt. Of je beginner bent met yoga of al enige ervaring hebt, ieder zal op zijn/haar eigen niveau mee kunnen doen.

Over Alosja van Leeuwen

De oorspronkelijk Nederlandse Alosja is een echte globetrotter en reisde al jong de hele wereld over. Ze werkte onder andere meer dan 10 jaar werkte in diverse casino’s over de wereld. Toen ze de behoefte had aan een radicale verandering van leefstijl, kwam ze in aanraking met yoga. De eerste jaren reisde ze veel naar India. Ze probeerde verschillende yogastijlen zoals Ashtanga Vinyasa en Iyengar Yoga. In 1997 kwam ze in aanraking met Critical Alignment Yoga. Ze was zeer gefascineerd door deze methode en het gevoel na elke les.

Na de Critical Alignment Yogaopleiding is Alosja verhuisd naar Oaxaca, Mexico, waar ze nog steeds reguliere lessen, workshops en lerarenopleidingen (RYT200) geeft. Omdat door haar les ervaring en het laten inspireren door andere yoga vormen, is Alosja haar yoga stijl niet puur CAY. Vandaar de naam Restorative Alignment. Natuurlijk ben je met yoga nooit uitgeleerd, dus blijft Alosja nog steeds diverse opleidingen en workshops op verschillende plekken van de wereld volgen, waaronder Yin, restorative, en Vinyasaflow Yoga.

Kosten voor deze 3 uur durende les: €35,- (inclusief thee en wat lekkers).

Ja, ik doe mee!

Ik meld me aan voor deze 3 uur durende workshop en ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Email (verplicht)

Evt. opmerkingen