Het lesrooster van Léyoga ziet er als volgt uit:

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
9.30 Ashtanga Basics

(vanaf 12 jan. om 9.00 uur)

18.30 Ashtanga Vinyasa Yin Yoga Ashtanga Basics
20.00 Ashtanga Vinyasa Ashtanga Vinyasa (Half Primary) Yin Yoga
  • Vanaf 12 januari komt er een extra yin les op vrijdagmorgen van 10.30-11.45 uur.
  • Iedere laatste dinsdag en woensdag van de maand zijn de lessen in Mysore style.

Boek een (proef)les

Omschrijving van de lessen op het lesrooster:

Ashtanga Basics

Ashtanga Basics is de ideale manier om te starten met Ashtanga yoga. In iedere les wordt aandacht besteed aan techniek, ademhaling, filosofie of andere onderwerpen die extra uitleg vragen. Vervolgens starten we een flow van bewegingen die de ademhaling volgen. In dit fysieke gedeelte oefenen we verschillende houdingen uit de eerste helft van de primary series. De laatste 15 minuten zijn voor de eindontspanning. Na ongeveer 5 lessen kun je doorstromen naar één van de andere groepen en/of thuis aan het werk om je practice verder uit te bouwen.

Ashtanga Vinyasa

In deze geleide lessen doen we de staande houdingen van de half primary series en enkele zittende. We werken een uur lang in een flow van ademhaling en beweging. Daarna volgt een eindontspanning. Iedere laatste dinsdag en woensdag van de maand is de les in Mysore style.

Ashtanga Half Primary series

In deze les doen we alle houdingen van de half primary series. Deze les is geschikt voor iedereen met minimaal 3 maanden ervaring in Ashtanga of een andere dynamische vorm van yoga. Het fysieke gedeelte van de les duurt ongeveer 75 minuten. Aansluitend volgt de eindontspanning. Iedere eerste donderdag van de maand is de les in Mysore style.

Yin Yoga

Yin yoga is een langzame, rustige yoga variant waarin naast fysieke houdingen veel elementen zitten van mindfullness en meditatie. Zonder dat we het zelf doorhebben worden dagelijks spanningen, emoties en gifstoffen in ons lichaam opgeslagen. Tijdens yin yoga besteden we aandacht aan het opschonen van ons lichaam. De houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden waardoor je genoeg tijd hebt om met je volledige aandacht in de houding aanwezig te zijn en los te laten. Hierdoor bereiken we diepere lagen in het lichaam, zoals je bindweefsels, en kunnen eventuele energetische blokkades worden opgeheven. Yin yoga brengt ook de denkgeest tot rust. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor je intuïtie om zich te laten horen. Hoe stiller je wordt, hoe beter je dit kan waarnemen.

Naast het vaste lesrooster worden er regelmatig evenementen en workshops georganiseerd.

Bij zwangerschap en menstruatie gelden speciale richtlijnen. Lees er hier meer over.

Locatie

Cocoon Club ApeldoornDe lessen worden gegeven in de Cocoon Club aan de Deventerstraat 130P (tegenover de Julianakerk).

Parkeren is gratis en voor de deur.

Tarief

Je sluit al een lidmaatschap af voor € 34,- per maand voor 1 les per week of € 44,- voor 2 lessen per week. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,- inclusief eigen yogamat of € 15,- zonder yogamat. Losse lessen zijn mogelijk na overleg en op basis van beschikbaarheid. Alle informatie en voorwaarden vind je hier. Léyoga neemt deel aan het Regelrecht programma van de Gemeente Apeldoorn.

Meedoen?

Klik hier voor een gratis proefles