Lang verwacht! Hierbij dan het recept van de overheerlijke lemon cheesecake die Eddie (inmiddels al 2x) meenam voor de Global Mala. Glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij. Met dank aan zijn vrouw en het kookboek van de voedselzandloper:

 

Ingrediënten

– 100 gram cashewnoten (ongezouten)
– 150 gram dadels
– 1 citroen
– 250 gram ricotta
– 250 gram mascarpone
– 3 theelepels stevia
– 3 gelatineblaadjes of 2 theelepels agar agar (voor de vegetariers)

Bereiding
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de bodem en zijkanten in met olie of bakspray. De cashewnoten een uurtje in water laten weken en afgieten. Doe de noten en de dadels in de blender en blend deze fijn. Doe dit mengsel in de springvorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel en zet dit weg in de koelkast.

Rasp de schil van de citroen en zet dit apart. Pers nu de citroen uit. Breng het citroensap aan de kook met de gelatineblaadjes of agar agar tot er een gelei ontstaat. Laat dit afkoelen in de koelkast.

Roer de mascarpone los met de stevia en de citroenrasp. Voeg de citroengelei toe en met het goed door elkaar. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Spatel als laatst de ricotta bij dit mengsel en zorg ervoor dat het een goed geheel wordt. Verdeel nu de vulling over de bodem van de vorm. Laat de cheesecake 4 uur opstijven in de koelkast.

lemon cheesecake