Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 18/08/2021
20:00 - 21:30

Locatie
Cocoon Club

Categorieën


Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding om met yoga te beginnen? Ligt het tempo of niveau van een gemiddelde groepsles voor jou te hoog of te laag? Heb je specifieke vragen of beperkingen die om extra aandacht vragen? Zoek je een vorm van yoga die je niet alleen in de zaal, maar ook thuis of op reis kunt beoefenen?

Tijdens de mysore les:

  • Leer je een yoga routine op te bouwen die bij jou past, zodat je ook thuis een eigen serie kunt op- of uitbouwen
  • Werk je aan focus en concentratie, waardoor je dagelijks leven meer richting krijgt
  • Bouw je aan discipline, zodat je keuzes maakt die misschien op korte termijn inspanning vragen, maar je op de lange termijn gelukkig maken
  • Leer je om nog meer naar binnen te keren, je eigen lijf te voel en ernaar te luisteren, waardoor je meer in balans komt
  • Krijg je individuele aanwijzingen die passen bij jouw lijf en ademhaling, waardoor je fysiek een maximaal resultaat behaalt en blessures voorkomt

Meer diepgang in je eigen tempo

ashtanga adjustmentDe meeste mensen aarzelen om een mysore les te volgen. Kan ik dat wel? Wat moet ik doen? Kan ik het wel onthouden? Toch zijn er veel deelnemers die na een aantal lessen niet anders meer willen.

In de Mysore les leer je om een eigen yoga routine op te bouwen onder individuele begeleiding. De Ashtanga Yoga Primary Series vormt hierbij de basis. De Ashtanga Yoga stamt uit een rijke traditie. De vaststaande serie van houdingen, met een specifieke opbouw, heeft een therapeutische werking. Een combinatie van technieken helpt je om in contact met je lijf je eigen grenzen te verkennen. Je leert waar je ze kunt verleggen of moet accepteren. Ashtanga Vinyasa Yoga helpt je om te gronden, waardoor je steviger in je schoenen staat, meer vertrouwen krijgt. Je ontwikkelt een innerlijke kracht, waardoor je focus kunt houden op wat voor jou belangrijk is, in het midden van alle beweging. Wie deze voordelen inziet werkt ook toe naar een dagelijkse practice. Dit vraagt discipline en doorzettingsvermogen. Kwaliteiten die je ook in het dagelijks leven helpen om keuzes te maken die jou op de lange termijn gelukkig maken.

Tijdens de mysore les krijg je individuele aanwijzingen of oefeningen, die passen bij jouw lijf en ademhaling. Hierdoor kun je nog meer naar binnen keren en je eigen ritme volgen. Er is ruimte voor vragen tijdens de les. Door een les onder individuele begeleiding te volgen, wordt het makkelijker om thuis op de mat komen en voor jezelf je eigen yoga routine op of uit te bouwen.

 

Introductieles

Deze speciale introductieles leert yogadocent Léonie de Dreu je meer over de werkwijze tijdens een mysore les. Ze vertelt meer over de achtergrond en ligt de basistechnieken die gebruikt worden kort toe. Vervolgens leer je de eerste houdingen van de serie (zonnegroeten) zelfstandig uit te voeren. De les eindigt in ontspanning.

Kosten

10 euro voor een les van 1,5 uur (gratis voor leden van Léyoga).

Ja, ik doe mee

met de workshop “zelfstandig yoga beoefenen” en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Léyoga!

Fout: Contact formulier niet gevonden.