Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 08/11/2020
19:30 - 21:30

Categorieën


Spanning in nek en/of schouders? Last van je rug?

yoga stripHet is herfst. De kou daalt op ons neer en we kruipen vaak iets meer in elkaar. Spieren en pezen bevatten vaak meer spanning en in sommige gevallen komen hierdoor zelfs zenuwen knel te zitten.

In deze serie van 2 lessen leer je de rug, nek en schouders op een zachte manier te ontspannen en de bewegelijkheid te vergroten. De confrontatie met spanning geeft je informatie, die kun je ten gunste gebruiken om anders te leren reageren en bewegen.

We gebruiken hiervoor onder andere de yogastrip. Deze strip is een hulpmiddel afkomstig uit de Critial Allignment yoga. Je leert de strip op verschillende manieren te gebruiken. Vanuit ontspanning, werk je aan een structuur die de rug ondersteunt, soepel houdt en versterkt. De adem wordt vrijer, de gedachte stroom ook, loslaten wordt makkelijker en bewegen wordt lichter.

Online vanuit Mexico

De in Mexico woonachtige Alosja van Leeuwen beoefent al ruim 20 jaar Critical Alignment yoga. Een vorm van yoga die de uitlijning van het lichaam gebruikt om patronen in lichaam en geest te doorbreken. Ze combineert dit met yin yoga onder de naam Restorative allignment. Via een zoom verbinding geeft ze ons vanuit Mexico deze 2 speciale lessen van ieder 2 uur.

8 november 19.30 – 21.30 uur

Bovenrug, nek en schouders

29 november 19.30 – 21.30 uur

Midden- en onderrug

De lessen wordt gegeven in het Nederlands en zijn voor iedereen geschikt. Of je beginner bent met yoga of al enige ervaring hebt, ieder zal op zijn/haar eigen niveau mee kunnen doen.

 

Over Alosja van Leeuwen

De oorspronkelijk Nederlandse Alosja is een echte globetrotter en reisde al jong de hele wereld over. Ze werkte onder andere meer dan 10 jaar werkte in diverse casino’s over de wereld. Toen ze de behoefte had aan een radicale verandering van leefstijl, kwam ze in aanraking met yoga. De eerste jaren reisde ze veel naar India. Ze probeerde verschillende yogastijlen zoals Ashtanga Vinyasa en Iyengar Yoga. In 1997 kwam ze in aanraking met Critical Alignment Yoga. Ze was zeer gefascineerd door deze methode en het gevoel na elke les.

Na de Critical Alignment Yogaopleiding is Alosja verhuisd naar Oaxaca, Mexico, waar ze nog steeds reguliere lessen, workshops en lerarenopleidingen (RYT200) geeft. Omdat door haar les ervaring en het laten inspireren door andere yoga vormen, is Alosja haar yoga stijl niet puur CAY. Vandaar de naam Restorative Alignment. Natuurlijk ben je met yoga nooit uitgeleerd, dus blijft Alosja nog steeds diverse opleidingen en workshops op verschillende plekken van de wereld volgen, waaronder Yin, restorative, en Vinyasaflow Yoga.

Kosten

Voor deelname aan deze 2 lessen van ieder 2 uur betaal je 40 euro (of 22,50 per les).

De strip is bij Léyoga te koop voor 17 euro.

 

Ja, ik doe mee

Ik volg graag deze beide lessen en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Léyoga.

Wil je 1 les volgen, geef dan in de opmerkingen aan welke les je volgt.

    Voornaam (verplicht)

    Achternaam (verplicht)

    Email (verplicht)

    Evt. vragen of opmerkingen...