Naar aanleiding van het succes van onze openingsles. Hierbij het recept van Maaike’s Yoga Notenbrood:
(Hetelucht)oven voorverwarmen op 180-200 graden Celsius.
Cakebakvorm invetten met olie of boter en bestrooien met havermoutvlokken en zonnebloempitten. Het teveel kan dan nog bij het beslag.
- 500 gram zelfrijzend bakmeel.
- 100 gram/ 2,5 eetlepel basterdsuiker.
- 75 gram gesmolten boter of 4 scheutjes olijfolie.
- 1,5 eetlepel koek- of speculaaskruiden.
- 2 eetlepels honing.
- 1 mespunt zout.
- 5 dl vocht b.v. melk of water.
- ± 200 gram studentenhaver of elitehaver (eventueel extra walnoten).
Roer alles door elkaar tot een stevige brij en giet het dan in de cakevorm.
Strijk het glad en trek een streep door het midden. Bestrooi de bovenkant met zonnebloempitten.
Bak het brood in 1 uur gaar.
Eet smakelijk!