Eén van de deelnemers omschreef het als plankenkoorts en zo voelde het inderdaad voor mij ook een beetje. De eerste Mysore les. Je staat daar alsof je een optreden moet geven. En eigenlijk is dat ook zo. Je geeft een optreden voor de meest belangrijke persoon ter wereld en je weet hoe kritisch deze persoon is. Een Mysore les is namelijk als een optreden voor jezelf.

Dus daar sta je dan. Je bepaalt zelf wanneer je gaat beginnen, wat je tempo is, waar je de accenten wilt leggen en hoe lang je doorgaat. Inderdaad je moet zelf nadenken over de volgorde, maar dat begint met kleine stukjes. Het gaat erom de aandacht naar binnen te keren. Gelukkig zijn er steeds meer deelnemers enthousiast over de Mysore les. Hieronder een korte beschrijving van wat de lessen hun brengen. Ik hoop dat ze je kunnen overhalen om snel eens te komen.

Wat zeggen de deelnemers

“De Mysore lessen geven je de ruimte om op het tempo van je eigen ademhaling de oefeningen te doen. Tijdens deze lessen is er tijd voor persoonlijke uitleg, hierdoor kun je de oefeningen beter uitvoeren en wordt het juiste effect van de oefening behaald, zonder dat deze perfect wordt uitgevoerd.”

Ole

“Mijn eerste Ashtanga lessen in Mysorestijl waren in het begin onwennig. Inmiddels is het voor mij de beste en mooiste manier geworden om yoga als meditatie in beweging te ervaren. Linda heb ik leren kennen toen we beiden een Ashtanga yoga opleiding volgden. Leuk om nu les van haar te krijgen en van elkaar te kunnen leren. Het is ook fijn om mensen in de omgeving te hebben die deze passie delen en het gevoel versterken dat we onderdeel uitmaken van de wereldwijde Ashtanga familie.”

Annemarieke (uit Deventer)

“Mysore geeft verdieping t.o.v. thuis oefenen door de aanwezigheid van de anderen. Zelfs zonder aanwijzingen van de docent. In een mysore les kan ik mijn eigen accenten leggen zoals een asana verder onderzoeken of langer aanhouden. De ruimte om specifieke vragen met de docent te bekijken vind ik ook fijn.”

Diederik

“De Mysore les is voor mij een goed begin van de dag en helpt me om energie op te wekken. Het is bijna een prive les onder de begeleiding van Linda, waardoor ik snel vooruit ga en goed leer naar mijn eigen lichaam te luisteren.”

Anna

“Doordat ik de verschillende houdingen van de Ashtanga op het tempo van mijn eigen ademhaling kan doen, kom ik in een diepere concentratie terecht en voel ik sterker contact met mijn eigen lichaam en adem. Hierdoor is er ruimte om alles te voelen wat er in mijn lichaam gebeurt, het geeft me kracht en vertrouwen.”

Nina


“Wat is er prettig aan de Mysore lessen?

  • de starttijd is flexibel, dus je hoeft minder te stressen om op tijd te komen.
  • de eindtijd is flexibel, je kan dus zolang doorgaan als je lekker vindt.
  • het blijkt dat ik voor sommige houdingen meer tijd nodig heb om ze me eigen te maken. Die tijd kan ik nu gewoon nemen om wat uit te proberen.
  • omdat ik mijn eigen tempo bepaal, neem ik wat rust voordat ik met de balans-oefening begin, dan gaat het beter. Ik stress blijkbaar toch een beetje als ik omval en het tempo van jouw en de anderen doorgaat; dan wil ik inhalen …
  • je denkt dat je de oefeningen niet weet, maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Als ik het niet meer weet, doe ik gewoon de 1e oefening die bij me opkomt en op die manier komt het meeste wel aan bod. Het gaat dus lekker relaxed.
  • en ook heeeel belangrijk: je hebt de gelegenheid om uitleg te vragen en Linda helpt ons dan prima: vriendelijk, geduldig en deskundig.”

Hans

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Wil je meer ervaringen lezen? Klik dan verder naar dit blog Mijn eerste mysore les. […]

Reacties zijn gesloten.