Yin yoga, geef je over en vind gemak in het ongemak

Yin yogaYin yoga is een langzame practice met verzachtende (yin) energie. Naast fysieke houdingen bevat de les veel elementen van mindfullness en meditatie.

Zonder dat we het zelf doorhebben worden dagelijks spanningen, emoties en gifstoffen in ons lichaam opgeslagen. Tijdens de les besteden we aandacht aan het opschonen van ons lichaam. Dit doen we door langer in één houding te blijven zitten (2 tot 5 minuten). Je krijgt de tijd om met je volledige aandacht in de houding aanwezig te zijn en los te laten. Dit heeft een diepe werking op het lichaam. We versoepelen ons bindweefsel en openen de diepere energiebanen (meridianen). Eventuele energetische blokkades kunnen hierdoor worden opgeheven. Yin yoga is ook een training om de denkgeest tot rust te brengen. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor je intuïtie om zich te laten horen. Hoe stiller je wordt, hoe beter je dit kan waarnemen.

 

Yin yoga is een mooie aanvulling op de dynamische (yang) Ashtanga Vinyasa practice.

Deze les wordt geven op: woensdagavond om 18.30 uur, donderdagavond om 20.00 uur en vrijdagochtend 10.30 uur. Meld je hier aan voor een gratis proefles!