Heb je het gevoel dat de ademhaling niet lekker loopt? Het idee dat iets je blokkeert? Misschien weet je precies wat er speelt, misschien heb je geen idee. Soms zijn er klachten, vaak te relateren zijn aan stress en spanning. Je slaapt bijvoorbeeld slecht, hebt last van hyperventilatie, laaggradige ontstekingen, hoge bloeddruk, huid- of maagklachten.  

Mijn werk als ademcoach is niet medisch, toch is het duidelijk dat een optimale ademhaling onder andere bijdraagt aan het: 

  • Onder controle krijgen en oplossen van hyperventilatie
  • Verminderen van angst- en paniekaanvallen
  • Leren ontspannen, in- en doorslapen
  • Verbeteren van de spijsvertering
  • Verhogen van een gevoel van veiligheid en vertrouwen
 

Kijk in de spiegel van je ademhaling

Tijdens de zwangerschap van onze 2e zoon had ik mezelf behoorlijk wat druk opgelegd. De eerste was met een keizersnede geboren en deze keer moest het van mezelf een natuurlijke bevalling worden. De ademcoaching heeft mij enorm geholpen om patronen in mijn onderbewustzijn te doorbreken, vertrouwen op te bouwen en te leren om de controle los te laten. Letterlijk en figuurlijk. Hierdoor heb ik me helemaal kunnen overgeven tijdens die 2e bevalling en onze zoon uiteindelijk zelf op de wereld kunnen zetten. 

De ademhaling wordt beïnvloed door inspanning, emoties en overtuigingen. Denk maar aan het moment dat je lacht, huilt of schrikt. Je ademhaling reageert onmiddellijk. De adem spiegelt dus hoe jij in het leven staat. 

Wanneer je meer controle hebt over je ademhaling, krijg je meer inzicht in overtuigingen en invloed op je emotioneel welzijn. Wanneer je leert voller en dieper adem te halen, krijg je meer energie en haal je meer uit het leven. 

Door gebruik te maken van de verbonden ademhaling breng je grote hoeveelheden zuurstof het in het lijf. Hierdoor kom je op diepere lagen van je onderbewustzijn. Je stapt uit het verhaal van je hoofd en voelt en doorleeft emoties bewust zonder jezelf te verliezen in het verhaal. Op deze manier doorbreek je patronen en overtuigingen. Je wordt je bewuster van wat belangrijk voor je is.

Hoe ziet een ademcoach sessie eruit?

Tijdens een intake gesprek maken we kennis. Misschien zijn er duidelijke thema’s waar je aan wilt werken of heb je een concrete vraag. Misschien ook niet. Vervolgens analyseer ik je ademhaling en geef ik je feedback over wat ik zie. Als dit duidelijk is, starten we met actief en bewust ademen in de 3 gebieden: buik, middenrif, borst. Als ademcoach begeleid ik je hierbij. Ik geef aanwijzingen, gebruik drukpunten en gebruik affirmaties om je energie nog beter te laten stromen. Fysieke en/of emotionele blokkades kunnen hierdoor worden doorbroken. Na deze actieve fase, is er een moment van integratie en rust. Dit is belangrijk om fysiek de zuurstof te verwerken en emotioneel dat wat is aangeraakt weer een plek te geven.

 

De totale duur van een sessie ligt (afhankelijk van de problematiek) tussen de 1 en 2 uur. Je betaalt 75 euro voor een losse sessie of 200 euro voor 3 sessies. Leden van Léyoga krijgen korting en betalen 65 euro. Zie dit als een investering in je toekomst. Als je ervoor open staat hebben de resultaten een grote impact op je leven. 

Regelmatig vinden er groepssessies plaats. Check de agenda voor de komende workshops.