Adem geeft lucht

Hoe adem jij op dit moment? Is de adem snel of juist langzaam, aanwezig of juist bescheiden? Hoog of juist laag? De ademhaling wordt beïnvloed door inspanning, emoties en overtuigingen. Hij laat dus veel zien over hoe jij in het leven staat. De ademhaling heeft mijzelf enorm geholpen om in contact te komen met wat belangrijk voor me is. Door bewust te ademen, heb ik geleerd om even uit het verhaal te stappen en te observeren wat er in mij gebeurt. De ademhaling helpt mij om emoties bewust te voelen en te doorleven. Ik voel ze in mijn lijf, in plaats van te vluchten naar mijn hoofd en te reageren zoals ik denk dat het moet. Het helpt me steeds opnieuw om me bewust te worden van de emoties die (onderbewust) spelen en overtuigingen en patronen te doorbreken.

In mijn lessen, maar zeker ook als ademcoach wil ik je meer in contact brengen met jezelf via je eigen ademhaling. In de coaching wil ik je meenemen en inzichten geven, zodat je het optimale uit je ademhaling kunt halen en dus uit het leven.

Hoe ziet een ademcoach sessie eruit?

We maken kennis tijdens een intake gesprek. Misschien zijn er duidelijke thema’s waar je aan wilt werken of heb je bepaalde kwaliteiten die je wilt versterken. Misschien ook niet. Vervolgens analyseer ik je ademhaling en geef ik je feedback over wat ik zie. Als dit duidelijk is, starten we met intensief en bewust ademen in de 3 gebieden: buik, middenrif, borst. Deze actieve ademhaling brengt een grote hoeveelheid zuurstof naar binnen, waardoor je contact kunt maken met de diepere lagen van je onderbewustzijn. Als ademcoach begeleid ik je hierbij, geef ik aanwijzingen en kan ik drukpunten en positieve feedback gebruiken om je energie nog beter te laten stromen. Fysieke en/of emotionele blokkades kunnen hierdoor worden doorbroken. Na deze actieve fase, is er een moment van integratie en rust. Dit is belangrijk om fysiek de zuurstof te verwerken en emotioneel dat wat is aangeraakt weer een plek te geven.

Stress gerelateerde klachten

Mijn werk als ademcoach is niet medisch. Toch is het duidelijk dat een optimale ademhaling bijdraagt aan het sterk verminderen van klachten die te relateren zijn aan stress en spanning. Denk hierbij aan slaapproblemen, maagklachten, hyperventilatie, hoge bloeddruk, astma, eczeem, onverklaarbare hartkloppingen etc. Ik kijk graag met je naar de mogelijkheden.

Kosten

De kosten van een sessie van 1-1,5 uur zijn €55,-.

Hetzij anders afgesproken, vinden de sessies plaats in de Cocoon Club, Deventerstraat 130P in Apeldoorn.

 

Net als in mijn yogalessen is een basis van vertrouwen en veiligheid essentieel. Heb je daarom vragen of wil je vrijblijvend kennismaken? Bel of mail me dan gerust.