Léonie de Dreu

Leonie de Dreu

Het was 2008 en een goede vriend van mij vroeg me “Léonie, waar droom jij nu van”.

Ik was 2 jaar daarvoor begonnen met het geven van Bodybalance lessen op de sportschool. Hier zag ik mensen compleet gespannen binnenkomen en ontspannen weer weggaan. Door een aantal simpele oefeningen, hadden mijn deelnemers minder last van hun rug, geen migraine aanvallen meer of konden ze eindelijk weer eens lekker slapen. Dat vond ik zo mooi om te zien en wekte ook wel mijn nieuwsgierigheid. “Ik wil mijn kwaliteiten inzetten om het welzijn van mensen te vergroten zodat ze beter kunnen ontspannen en meer in balans te komen met zichzelf.” Antwoorde ik. Dat werd mijn droom.

Mijn eigen proces

Die zomer volgde ik een intensieve yoga-opleiding van 1 week. Mijn insteek was om mijn techniek te verbeteren. Dat deze week zoveel meer te weeg zou brengen had ik nooit verwacht. De yoga bracht me dichter bij mezelf en gaf me veel inzichten over het leven wat ik leidde. De relatie waar ik in zat maakte me eigenlijk al heel lang niet meer gelukkig. Het bedrijf waar ik werkte was bezig met een mega reorganisatie. De waarden die daarbij gehanteerd werden, pasten totaal niet bij de dingen die ik belangrijk vond. Ik putte mezelf uit door veel les te geven en hard te werken. Kortom het was tijd voor verandering.

De eerste stappen op het pad van zelfontwikkeling waren gezet en er was eigenlijk geen weg meer terug. Ik startte een intensieve docenten opleiding in Eindhoven. In juli 2010 ronde ik de opleiding af, in augustus begon ik bij een nieuwe werkgever en in september startte ik mijn eigen lessen in Apeldoorn. Als bonus ontmoette ik in november de vader van mijn kinderen. Wat een jaar!

Tijdens de zwangerschap van onze eerste zoon in 2012 raakte ik mijn baan kwijt. Dit gaf mij ruimte om voor mijzelf en mijn kindje te zorgen en om na te denken wat ik echt wilde. De yoga bracht mij zoveel en het overdragen daarvan gaf zoveel voldoening dat ik mijn lessen graag wilde uitbreiden. Helaas kwam de juiste locatie nog niet op mijn pad.

In 2014 volgde ik de opleiding “Persoonlijke ontwikkeling” (NLP Practitioner) bij Licht & De Boer. Hier maakte ik opnieuw mooie stappen in de voortgang van mijn persoonlijke proces. Daarnaast gaf het handvaten om nog beter contact te maken met mijn deelnemers en ze te begeleiden. Tijdens deze opleiding maakte ik ook kennis met het ademwerk. Hier kwam voor mij alles samen: yoga, persoonlijke coaching en ademhaling.

Inmiddels was ik zwanger van onze tweede zoon. Hierbij heeft de ademcoaching mij enorm geholpen om belemmerende overtuigingen los te laten ter voorbereiding van de bevalling. De eerste was met een keizersnede geboren, dus ik had mezelf behoorlijk wat druk opgelegd voor een natuurlijke bevalling. De kracht van de adem heeft me geholpen om los te laten.

Na de komst van de kinderen bleek de tijd voor de gewenste uitbreiding van mijn lessen. In 2016 kwam er een super fijne ruimte op mijn pad aan de Deventerstraat 130P. Ik noemde deze plek de Cocoon Club. Een warme, veilige plek, waar iedereen zich mag ontpoppen om in zijn mooiste vorm weer naar buiten te gaan.

Ondanks de drukte van een jong gezin en de uitbreiding van mijn bedrijf volgde ik in dat jaar de opleiding tot ademcoach. Hier leerde ik de technieken van de verbonden ademhaling, hartcoherente ademhaling en de Wim Hof methode. Deze opleiding bevestigde mij nog meer dat de ademhaling de sleutel is om mijn droom te verwezenlijken.

En daarmee stopt mijn proces natuurlijk niet. Tijdens workshops laat ik me regelmatig inspireren door grote leraren zoals Govinda Kai, Kino MacGregor, David Swenson, Lino Miele, Sarah Powers Max Strom en Elise Greenspoon.

Léyoga

Met Léyoga wil ik het persoonlijk welzijn van mensen vergroten. De ademhaling is daarbij voor mij de sleutel om zelfkennis en zelfvertrouwen te laten toenemen. De ademhaling werkt als een spiegel en is daarom in al mijn activiteiten leidend. In de dynamische lessen volgt de beweging de adem en niet andersom. In ontspanning helpt de adem je om focus te houden en los te laten. In ademcoach sessies helpt de adem je om contact te maken met de diepere lagen van je onderbewustzijn.

 

In mijn lessen en tijdens de individuele sessies vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zijn of haar eigen proces kan volgen. Er is een intensief (soms ook fysiek) contact. Het is dus essentieel om een klik te hebben en samen een band van vertrouwen op te bouwen. Ik maak graag met je kennis om te kijken of deze klik er is.

 

Léonie de Dreu