Leuk dat je een keer mee komt doen met een yogales bij Léyoga. Hieronder volgen wat tips en een stukje praktische informatie.

Kleding

De Ashtanga Yoga is een dynamische les die wordt beoefend op blote voeten. Hierdoor heb je meer contact en grip met de mat. Bovendien train je zo extra je enkelgewrichten. Je draagt kleding, waarin je makkelijk kan bewegen en het liefst een t-shirt of topje dat een beetje aansluit in verband met de omgekeerde houdingen.

De bedoeling is dat je gaat zweten om afvalstoffen af te voeren. Een handdoek is dus handig om het zweet af te kunnen vegen. Ook kun je een droog shirt meenemen, een trui en sokken om afkoeling in de ontspanningsoefening te vermijden. Op de lokatie zijn geen douches, maar je kunt je in de toiletruimte eventueel omkleden.

Volg je een yin yogales dan zit en lig je vooral stil. Zorg dan dat je gemakkelijke, warme kleding draagt en eventueel lekkere warme sokken.

Matjes en meer…Yogamat leyoga

In de zaal zijn matjes aanwezig. Heb je al een eigen matje, dan kun je deze natuurlijk meenemen. Voor Ashtanga Yoga adviseer ik een mat van 4,5-6 mm dik die goede grip geeft. Heb je nog geen eigen mat, maar wil je er een aanschaffen dan kan dit in de studio. Deze zijn te koop voor 27,50 euro.

Voor de yin yoga kan het fijn zijn om een kussen en/of een deken mee te nemen. Deze dienen tegen het afkoelen en/of om je in de houding te ondersteunen.

Geluiden en geuren

Houd er rekening mee dat sterke geuren, zoals parfum, zweet- of rooklucht, storend kunnen zijn voor de andere deelnemers. Wanneer je je mobiel meeneemt vergeet dan niet om het geluid uit te zetten.

Voeding

Het wordt afgeraden om yoga te beoefenen met een volle maag. Als je toch iets wenst te eten voor de les eet dan iets licht verteerbaars. Voor de Ashtanga is het beter om tot circa 2 uur voor de les niet meer te eten.

Omdat je tijdens de lessen veel afvalstoffen verliest is het belangrijk om daarna voldoende te drinken. Drinken tijdens je les wordt afgeraden, omdat je lichaam dan te veel afkoelt en je uit je flow raakt. Na de les staat er altijd een kopje thee voor je klaar.