Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/03/2023 - 05/04/2023
09:15 - 10:45

Categorieën


Basiscursus Ashtanga Yoga – Mysore style

Ben je op zoek naar persoonlijke begeleiding om met yoga te beginnen? Ligt het tempo of niveau van een gemiddelde groepsles voor jou te hoog of te laag? Heb je specifieke vragen of beperkingen die om extra aandacht vragen? Zoek je een vorm van yoga die je niet alleen in de zaal, maar ook thuis of op reis kunt beoefenen? Deze basiscursus laat je kennismaken met Ashtanga Yoga in Mysore style.

Tijdens de mysore les:

 • Leer je een yoga routine op te bouwen die bij jou past, zodat je ook thuis een eigen serie kunt op- of uitbouwen
 • Werk je aan focus en concentratie, waardoor je dagelijks leven meer richting krijgt
 • Bouw je aan discipline, zodat je keuzes maakt die misschien op korte termijn inspanning vragen, maar je op de lange termijn gelukkig maken
 • Leer je om nog meer naar binnen te keren, je eigen lijf te voel en ernaar te luisteren, waardoor je meer in balans komt
 • Krijg je individuele aanwijzingen die passen bij jouw lijf en ademhaling, waardoor je fysiek een maximaal resultaat behaalt en blessures voorkomt

Meer diepgang in je eigen tempo

ashtanga adjustmentIn de Mysore les leer je om een eigen yoga routine op te bouwen onder individuele begeleiding. De Ashtanga Yoga Primary Series vormt hierbij de basis. De Ashtanga Yoga stamt uit een rijke traditie. De vaststaande serie van houdingen, met een specifieke opbouw, heeft een therapeutische werking. Een combinatie van technieken helpt je om in contact met je lijf je eigen grenzen te verkennen. Je leert waar je ze kunt verleggen of moet accepteren. Ashtanga Vinyasa Yoga helpt je om te gronden, waardoor je steviger in je schoenen staat, meer vertrouwen krijgt. Je ontwikkelt een innerlijke kracht, waardoor je focus kunt houden op wat voor jou belangrijk is, in het midden van alle beweging.

Wie deze voordelen inziet werkt ook toe naar een dagelijkse practice. Dit vraagt discipline en doorzettingsvermogen. Kwaliteiten die je ook in het dagelijks leven helpen om keuzes te maken die jou op de lange termijn gelukkig maken.

Tijdens de mysore les krijg je individuele aanwijzingen of oefeningen, die passen bij jouw lijf en ademhaling. Hierdoor kun je nog meer naar binnen keren en je eigen ritme volgen. Er is ruimte voor vragen tijdens de les. Door een les onder individuele begeleiding te volgen, wordt het makkelijker om thuis op de mat komen en voor jezelf je eigen yoga routine op of uit te bouwen.

Introductiecursus

In deze basiscursus leer je de eerste houdingen van de Ashtanga Yoga Primary Series. Daarnaast behandelen we de 3 technieken die de Ashtanga Yoga zo uniek en onderscheidend maken: ujjayi pranayama (ademhalingstechniek), bandha’s (gebruik van interne kracht) en dhristi (focus van de zintuigen). Door deze 3 punten toe te passen ontstaat een dieper bewustzijn van lichaam, emoties en de werking van de geest. Deze cursus leert je meer diepgang te vinden op de mat en de effecten te kunnen meenemen in het dagelijks leven.

Leyoga trikonasanaIn 3 lessen van 1,5 uur leer je o.a.:

 • Wat is Ashtanga Yoga?
 • Wat zijn de voordelen van Ashtanga Vinyasa yoga?
 • Hoe start ik met Ashtanga Yoga, wat zijn de eerste houdingen van de serie?
 • Waarom en hoe pas ik de ujjayi ademhaling toe?
 • Hoe bouw ik stabiliteit, kracht en energie op in de houdingen?
 • Hoe beweeg ik veilig van de ene naar de andere houding?
 • Waarom en hoe laat ik ademhaling en beweging gelijk lopen?
 • Hoe houd ik focus en breng ik de gedachten tot rust?
 • Hoe neem ik wat ik leer op de mat mee in mijn dagelijks leven?

Data

Woensdag 22, 29 maart en 5 april van 9.15 – 10.45 uur.

Kosten

35 euro voor 3 lessen van 1,5 uur (27 euro voor leden).

Ja, ik doe mee

met de basiscursus “Ashtanga Yoga Mysore style” en ga akkoord met de algemene voorwaarden van Léyoga!

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  Email (verplicht)

  Evt. vragen of opmerkingen...