Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/06/2021
19:30 - 22:00

Categorieën Geen Categorieën


Op 20 juni vieren we de zonnewende, de langste dag van het jaar. In vele culturen wordt deze traditie al jaren gevierd. De inheemse bevolking van Peru viert het zelfs als nieuw jaar. En ook andere culturen erkennen een nieuw begin. Het moment dat de dag de nacht overwint, het licht het donker verslaat.

Graag staan we met jou (en je partner en/of kinderen) stil bij dit nieuwe begin. Wat is voor jou belangrijk? Wat neem je mee uit de afgelopen periode? Wat laat je achter? Wat wens je voor de toekomst?

Locatie

We ontmoeten elkaar om 19.30 uur bij de bloemencirkel in Park Zuidbroek (google maps link). Een cirkel staat symbool voor de zon oneindige cyclus van het leven. In deze grote cirkel zie je drie met elkaar verbonden kleinere cirkels. Dit is een zogenaamd triskelion, een drievoudige spiraal. Het is gebouwd op de stand van de zon. Wanneer je op 21 december bij het informatiebord gaat staan en je kijkt dan naar de boom in het midden van de cirkel, zul je de zon (als het niet erg bewolkt is) precies over het midden zien opkomen. Wanneer je op 21 juni buiten de cirkel recht tegenover het informatiebord staat, zie je de zon over het midden van de cirkel ondergaan.

 

Wat neem ik mee?

Het lijkt ons mooi om stil te staan bij alles wat de natuur ons geeft en bij de verbondenheid. Daarom vragen we je om iets uit de natuur mee te nemen (stenen, bloemen, takken, dennenappels). We willen hier gezamenlijk een Mandala van maken. Ook kun je voor jezelf iets van drinken of fruit meenemen en een kleed om op te zitten. Het vuur element is sterk verbonden met de zonnewende en een manier om je innerlijke vuur en kracht te versterken. Heb je iets wat veilig brandt dan is dit dus ook welkom.

Programma

Er is geen vast programma. Er zal een moment zijn van bezinning en meditatie, er zal een moment zijn dat de kinderen door de bloemencirkels rennen (en de volwassenen misschien ook). Verbinding met elkaar en de natuur zijn de sleutelwoorden.

 

Er zijn geen kosten verbonden aan dit samenzijn.