Leven vanuit plezier. Dat is een van mijn thema’s voor 2018. Een beetje als vervanging op het thema loslaten dat mij al jaren achtervolgt en hoe harder ik hieraan werk, tja hoe minder ik natuurlijk loslaat. Met plezier gaat het gelukkig een stuk beter. Ik moet wel zeggen dat het weer van deze zomer daar enorm aan heeft bijgedragen. Zand en water waren genoeg om te ontspannen en voor iets anders was het ook te warm.

 

Zoals iedere zomer volgde ik ook een aantal lessen voor nieuwe inspiratie. Wij verbleven bij vrienden in Zoetermeer, waar ik om 6 uur het huis uit sloop op weg naar Den Haag. De zon net op, de dauw nog op de velden, de wegen nog rustig, wat een gevoel van vrijheid.

Megan Riley is de docent van het Mysore programma bij Delight in Den Haag. Haar stijl is zorgzaam en zacht en ik voelde me veel meer op mijn gemak dan vorig jaar in Amsterdam. Na een heerlijke les, voelde ik de ruimte in mijn lijf en kreeg ik het mooie inzicht:

“Focus op wat goed is en maak dat groter”

 

Misschien is dit voor jou helemaal niet nieuw of revolutionair, maar voor de grote perfectionist in mij was dit toch wel een enorme openbaring. Ik concentreer me namelijk graag op wat beter kan. Zowel op als naast de mat. Hiermee weet ik mezelf vaak een aardige druk op te leggen.

Nu leerde ik dat ook in de meest ongemakkelijke houdingen er altijd wel een plek is die wel goed voelt, waar ruimte is. Door hierop te focussen en deze plek groter te maken ontstaat als vanzelf ontspanning en dus meer ruimte waar dat nodig is. Door te focussen op wat goed voelt, neemt plezier en tevredenheid de ruimte in van de verbeterende mind. Een mooi inzicht dat ik verder meeneem zowel op als naast de mat.