We hebben allemaal al de zelfgemaakte yoga tas van Herma bewonderd. Een mooie manier om jouw mat opgerold en schoon te houden op weg naar de les of om thuis op te bergen. Je kunt de tas maken in één kleur of zoek verschillende stofjes bij elkaar. Alles kan.
Voor je begint neem je de maat van je mat. Rol de mat op,  meet de breedte, de omtrek en reken 7.5 cm meer voor de naden en zomen. Plus nog extra stof voor de draagriem en de bodem van de tas.

Patroon-yogatasHoeveelheid stof

Mijn mat is 61 cm breed  en heeft een omtrek (opgerold) van  43 cm.
De hoeveelheid stof die je nodig heb is dan  83 x 50 cm. De stof voor de draagriem moet dezelfde lengte  hebben als de Yogamat-tas, dus 61 cm. Verder heb je nog een cirkel nodig voor de bodem van de tas. Dit is dit maat van de omtrek  van de opgerolde mat.
De opgerolde mat op de een stuk papier zetten: omcirkelen met een pen of potlood en je hebt de juiste maat.  De cirkel uit de stof knippen met naad. Voor de draagriem kun je touw, band of koord gebruiken. Of maak een riem van dezelfde- of contrasterende stof.  In dit geval een reep van 61 x 20 cm. Als je een langere draagriem wilt, dan de lengte aanpassen. Als je zakken op je tas wilt hebben,  dan  meer stof nemen. Afhankelijk van de afmeting die je wilt. Altijd iets extra nemen voor de naden en zomen.

 

Werkwijze

Knip een stuk  van 75 x 50 cm. uit de stof.  Stik eerst een zoom in de bovenkant van de tas. (C ) Als je zakken op je tas wilt, dan doe je dit op de plek die jij wilt, maar voordat je A en B aan elkaar naait.
Stik A en B op elkaar,met de goede kant van de stof naar binnen en laat bij C een stukje open voor het doorhalen van het koord. Stik de uiteinden van de draagriem vast bij de punten E en F. Speld de ronde bodem in de onderkant  en naai vast.  Trek je koord door zoom C. Draai je tas met de goede kant naar buiten en klaar is je tas.

 Yogatas Herma

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *