Eddie’s Lemon Cheesecake

Lang verwacht! Hierbij dan het recept van de overheerlijke lemon cheesecake die Eddie (inmiddels al 2x) meenam voor de Global Mala. Glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij. Met dank aan zijn vrouw en het kookboek van de voedselzandloper:   Ingrediënten –…

Yoga in Apenheul, 2015

Op zondag 15 februari hadden we een wel hele bijzondere yogales, namelijk in de Apenheul bij de Orang Oetans. De opbrengst kwam ten goede aan het Apenheul Natuurbehoud Fonds.

Waarom 108 een heilig getal is?

Tijdens de Global Mala proberen we, volgens de traditie, 108 zonnegroeten te doen. Maar waarom 108? Er zijn verschillende redenen waarom 108 in vele oosterse religies en tradities, zoals het Hindoeïsme en Boeddhisme, een heilig getal is. …

Weekend met Kino

“It’s not going to be a pleasant journey, but we’ll take it anyway” Dat was de opening van het weekend. En daar had Kino gelijk in. Not easy, maar wel goed om mij (en mijn ego ;-)) terug te brengen naar de basis van Ashtanga yoga. Yoga…

Herma’s yogatas

We hebben allemaal al de zelfgemaakte yoga tas van Herma bewonderd. Een mooie manier om jouw mat opgerold en schoon te houden op weg naar de les of om thuis op te bergen. Je kunt de tas maken in één kleur of zoek verschillende stofjes bij…

Voordelen van de ujjayi ademhaling

In de Ashtanga Vinyasa yoga passen we constant de ujjayi ademhaling toe. In India werd deze ademhaling aan de Westerse studenten uitgelegd als "full deep breathing with sound". Maar wat gebeurt er eigenlijk in het lichaam bij de ujjayi ademhaling…

De maan

Bij het beoefenen van yoga, zijn we ons ook bewust van de stand van de maan en de invloed die de maan heeft op de mens. Hoe zit dit nu precies? De maan heeft grote invloed op watermassa. Ongeveer 2 maal per maand staan de zon, aarde en maan…

Adem in, adem uit

Vorige week gaf ik een workshop over ademhaling. Goed om hier weer even de aandacht op te vestigen en genoeg stof voor een blog. Ademhalen doen we duizenden keren per dag zonder erover na te denken. Adem staat voor leven, het is het eerste en…

Maaike’s yoga notenbrood

Naar aanleiding van het succes van onze openingsles. Hierbij het recept van Maaike's Yoga Notenbrood: (Hetelucht)oven voorverwarmen op 180-200 graden Celsius. Cakebakvorm invetten met olie of boter en bestrooien met havermoutvlokken en…

David Swenson

In november volgde ik een teacher training met de bekende Amerikaanse yogi David Swenson. David heeft er vooral voor gezorgd dat de Ashtanga Yoga toegankelijk werd voor iedereen. Een mooi voorbeeld hiervan is zijn oefenhandboek, waarin…